Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCUSTODIO, A. R.; SCHMIDT, A. B.; VALLS, J. R. M. Caracterización molecular de espécies de Arachis, con énfasis en aquellas asociadas al genomio "B" del maní. Boletín de la Sociedad Argentina de Botánica, v. 42, supl., p. 51, 2007. Edição dos resumos da XXXI Jornadas Argentinas de Botánica, Corrientes, Argentina, set. 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoDWIVEDI, S. L.; BERTIOLI, D. J.; CROUCH, J. H.; VALLS, J. R.; UPADHYAYA, H. D.; FÁVERO, A.; MORETZSOHN, M.; PATERSON, A. H. Peanut. In: KOLE, C. (Ed.). Oilseeds. Berlin: Springer-Verlag, 2007. (Genome mapping and molecular breeding in plants, v. 2). Cap. 3. p. 115-151.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  08/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SCHIAVONE, T.; RAMOS, G. L. DE P. A.; HORA, I. M. DE C. DA; FREITAS, M. Q. DE; WALTER, E. H. M.
Afiliação:  TATIANA SCHIAVONE, IFRJ; GUSTAVO LUIS DE PAIVA ANCIENS RAMOS, IFRJ; UFF; IRACEMA MARIA DE CARVALHO DA HORA, IFRJ; MONICA QUEIROZ DE FREITAS, UFF; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA.
Título:  Design thinking and egg processing units: a different proposal for a checklist for facilities and equipment maintenance self-control program.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 43, e96022, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Eggs quickly lose their quality if they are not in adequate conditions during handling, and adequate control of the entire production chain is essential, considering that the introduction of contaminants can occur at any stage of production. The Self-Control Programs (PACs) aims to guarantee the hygienic-sanitary quality of products and the steps of the program include the description, implementation, monitoring, and verification, being considered fundamental in the quality management in companies that produce food of animal origin in Brazil. The checklist for maintenance of facilities and equipment proposed in this study was developed by a multidisciplinary team covering egg processing units with a production of up to 3,600 units/ day. The design thinking methodology was used in this context to facilitate the search for better ideas through discussions that could develop creative thoughts in an empathic and user-centered way. The proposed list collaborated as a quality measurement nstrument with simple language and applicable to the small producer. It reinforced the need to meet the prerequisites for the proper functioning of the PAC, serving as a stimulus for the search for knowledge of the quality culture, through the constant observation of the paradigm required by regulatory agencies.
Palavras-Chave:  Brazilian legislation; Quality management; Self-Control Program.
Thesaurus NAL:  Food technology; Good manufacturing practices.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160360/1/ARTIGO-TATIANA-SCHIAVONE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15638 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional